top of page

Cryolipolízis - Zsírfagyasztás

- a zsírleszívás első számú alternatívája-

 

A cryolipolízis zsírbontó technológia jelenleg a zsírleszívás alternatívájaként elismert Amerikában, Kanadában, Európában és más nemzetközi piacokon és rengeteg klinikai tanulmány igazolja eredményességét és biztonságosságát.

A kezelés hatékonyan szabadítja meg a nemkívánt zsírrétegtől azokat a területeket, melyek a mozgásnak és a diétának is ellenállnak.


A fejlett cryolipolízis technológia (más néven zsírfagyasztás) a megcélzott zsírsejtek lehűtésével a zsírsejteket lebontja, a környező szövetek megsértése nélkül. Ez annak köszönhető, hogy a zsírsejtek kevésbé ellenállóak a hideggel szemben, mint az azt körülvevő szövetek. Így a sejthalál szelektíven tud megtörténni.
A zsírsejtek apoptózison mennek keresztül, mely helyi gyulladást (panniculitist) generál. Ez a gyulladásos folyamat stimulálja a zsírsejtek természetes lebontását, mely a kezelés után még hónapokig folytatódik.

Mitől sikeresebb más non-invazív kezelésekkel szemben?

 

A kezelés menete: 

A konzultáció után a szakértővel közösen meghatározásra kerül a kezelendő terület. Ez lehet comb külső, belső része, csípő, has, derék vagy kar. Ezután a kezelőfejet az adott testrészre helyezik. A kezelőfej mélyen hat a szövetekre, amit 0 és -10 Celsius fokra hűti le a sejteket.

A kezelés maga 30-40 percet vesz igénybe hiszen a zsírbontást a test  csak 20-25 után indul csak be.

(Fontos: Ha a kezelő fej rövidebb ideig kerül felhelyezésre úgy a kezelés eredménytelen, hiszen nem indul be a panniculitis (test természetes gyuladási reakciója).
 

Cryolipolízis szelektíven és meghatározott területen hat, nem károsítja a környező szöveteket.

 

A hirtelen hideg hatására a zsírsejtek reagálnak leggyorsabban, egyrészt azonnali zsírbontásba kezdenek, hogy energiát és hőt állítsanak elő, másrészt maguk a sejtek is egyszerűen elfagynak, elhalnak, így a zsírnak a továbbiakban nem lesz hová bevackolnia magát. Mivel a sejtek elhalása és a zsírok kiürülése folyamatosan, hetekkel a kezelés után is tart. Természetesen ha több kezelésen vesz részt, annál látványosabb eredmény érhető el.

A végeredmény, akár 26-40 %-kal kevesebb zsírmennyiség a meghatározott területen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cryolipolízis kezelés eredményei a kezelés után általában 1,5-4 hónappal észlelhetőek és a kezelés után akár 6 hónapig folyhat az aktív zsírlebontás a megcélzott területen. Bár az eredmények nem láthatóak olyan hamar, mint a zsírleszívás esetén, ezzel az eljárással elkerülhető a fájdalom, a kockázat és a hosszú felépülési

 

 

 

 

 

 

 

Utógondozás:

A cryolipolízis kezelés követően nagyon fontos a bőséges folyadékbevitel, hogy megfelelően támogassuk a nyirokrendszer működését. A kezelést követően kb. 48 óráig kerülni kell a szaunát, szoláriumot, forró fürdőt, thermo nadrágot vagy zsírégető krémeket!

 

Kizáro okok:

 •     Májprobléma

 •     Raynaud szindróma

 •     Súlyos csalánkiütés (hideg urticaria)

 •     Krioglobulinémia (túlzott fehérvérsejt kicsapódás)

 •     Keringési problémák

 •     Alacsony fehérje szint (hipoproteinémia)

 •     Rohamszerű hideg haemoglobinuria (hideg hatására szétesnek a vérsejtek)

 •     Súlyos fagyás

 •     Súlyos diabétesz

 •     18 év alatti kor

 •     Várandós, szoptató nők

 •     Sérült, nem egészséges bőrfelület

 •     Pacemaker

 •     Daganatos megbetegedések

 

 

bottom of page